Prvoga četvrtka poslije Uskrsa, a to znači 21. travnja u 18:00 bit će održano prvo kolo devetoga izdanja najstarije trkačke lige u Bosni i Hercegovini.

I ove godine cilj nam je iz kućnih naslonjača izvući što je moguće veći broj ljudi i omogućiti im doživljaje u kontekstu našega športskoga kolektiva. Uz zajedničko trčanje i neizostavnu međusobnu podršku na stazi, tu je i druženje poslije utrke popraćeno ugodnim športskim temama i kontaktima. Samo trebate doći, ostalo prepustite nama.

Uz rekreativnu, liga ima i natjecateljsku dimenziju, a propozicije natjecanja jednake su kao i prethodnih godina. Trči se šesnaest kola – dvanaest cestovnih utrka u dužini od 5 km i četiri trail utrke (duga – 8 km, kratka 4 km). Boduju se rezultati iz svakoga kola, a u konačni zbroj ulazi jedanaest najboljih rezultata i to s osam cestovnih i s tri trail utrke. Uz glavnu utrku, u isto vrijeme održava se i Dječja utrka na jednu milju te se nadamo velikom odazivu djece.

Godišnja startnina iznosi 10 KM (startnine su oslobođeni svi natjecatelji do 18 godina). Svi sudionici prvoga kola na start trebaju doći u 17:30 kako bi preuzeli startne brojeve te su ih dužni nositi na svakoj utrci. U suprotnom riskiraju da će biti bez plasmana! Kako bi sucima mjeriteljima broj bio što vidljiviji nužno je nositi ga na prednjoj strani. Kao i prošle godine start će biti 1 km od skretanja za Letku.

Po broju sudionika, ali i rezultatskom napretku, iz godine u godinu liga bilježi rast. U skladu s tim i ove godine očekujemo kako mnogoljudnost, tako i najbolje rezultate.

AK Puls