Veliki župni zbor. sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu organizira korizmenu meditativno-glazbenu večer koja će biti održana u srijedu 14. ožujka s početkom u 19 sati.

Zbor će nastupiti pod ravnanjem voditelja Zbora Pere Tokića i pratnju na orguljama Ines Radoš. U meditativnome dijelu ove večeri, posjetitelji će moći čuti interpretacije Lucije Šapine i Domagoja Jerlagića. 

Iako će ovaj susret, naizgled imati konture klasičnoga koncerta, želja nam je bila ponuditi vam nešto drukčije. Sam naslov “meditativno-glazbena” govori o pravome smislu našega susreta. Od poziva čiste srijede ‘Obratite se i vjerujte Evanđelju’, preko minulih korizmenih nedjelja, pa sve do predstojećih događaja Velikoga tjedna, Crkva nas priprema za novost života koja će uslijediti po Uskrsnuću. Slijedeći ovakav model podjele korizmenoga vremena nastojat ćemo glazbeno-molitveno, svaku od sastvanica korizme dolično predstaviti. Svaka će glazbena točka biti najavljena prigodnim razmišljanjem molitvano-poetskoga karaktera, a koje je primjereno smislom naslonjeno na dotičnu glazbenu točku.

Neka naša misao bude nada protkana vjerom da bi nam milosno vrijeme korizme bilo plodonosno i da će nam ovi poticaji uroditi otvorenijem i djelatnijem sudjelovanju u događajima spasenja koji slijede, navode organizatori.