Svetkovina Blažene Djevice Marije Kraljice Hrvata proslavljena je danas u filijalnoj crki na Širokovcu gdje su se i ove godine okupili brojni vjernici podljubuških sela, ali i drugih mjesta župe sv. Mihovila Arkanđela.

Sveto misno slavlje predslavio je fra Jozo Hrkać – kapelan u Posušju, podrijetlom iz Širokog Brijega, u sumisništvu duvanjskoga gvardijana fra Sretana Ćurčića i fra Stipe Rotima.

U duhu današnjega Evanđelja, koje govori o susretu Blažene Djevice Marije i njezine rođakinje Elizabete – „početku spasenja cijeloga čovječanstva“, fra Jozo je kazao da smo, iako grešni, za Boga „idealan materijal“ te da Njemu nikada nije rano ni kasno činiti čudesa u našim životima, ali za takvo što potrebna nam je vjera kakvu je imala Djevica Marija.

Fra Jozo je vjernike pozvao da već danas otvore svoja srca Gospodinu; da se zagledamo u Njega i Blaženu Djevicu Mariju – Kraljicu neba i zemlje po čijem zagovoru možemo zaslužiti vječni život.

Vjernicima se na koncu obratio gvardijan fra Sretan Ćurčić zahvalivši današnjem propovjedniku, svim vjernicima na dolasku i pobožnoj molitvi, zboru na pjevanju, te čitačima i ministrantima. Ujedno je pozvao vjernike da sljedeće godine u većem broju sudjeluju u procesiji, jer za to nikada nisu ni mladi ni stari.

Za mnoge ovaj današnji dan predstavlja i kraj godišnjih odmora pa svima želimo sretan put i sretan dolazak na odredišta na kojima stalno žive.

Tomislavcity