U Vukvoru je  u 14 sati počeo prosvjed kojim gradonačelnik Ivan Penava želi ukazati na šutnju državnih institucija i neprocesuiranje ratnih zločina.

Postavljena je i pozornica na središnjem gradskom trgu sa koje će se okupljenima obratiti Penava ali i stradalnici Domovinskog rata sa svojim svjedočenjima. Najavljeni su i govori predsjednika HDLSKL Danijela Rehaka koji će govoriti o činjenici da je nadležnim instutucijama predao kilograme materijala i više kaznenih prijava ali da nikada nisu dobili nikakve odgovore, prenosi vecernji.hr.

Kako javlja braniteljski portal, ljudi su pristigli sa svih strana.

-Nemoguće je sad reći koliko nas ima tu, kazala je jedna od organizatorica prosvjeda protiv nekažnjavanja ratnih zločina koje su Srbi brutalno uradili u gradu heroju. Trg je već dupke pun i nemoguće je doći blizu od mase hrvatskog naroda koji nas je došao podržati. Narod pristiže sa svih strana i grad Vukovar se puni svima onima koji žele iskazati svoju potporu organizatoru i samom time poručiti hrvatskoj politici i institucijama da je 27 godina previše a da se počinitelji ratnih zločina ne privode pravdi. Oni su tu među nama, šetaju gradom, a počinili su strašne ratne zločine govore Vukovarci i Vukovarke. Ovo su dugogodišnje pljuske našim nestalima, žrtvama i našim obiteljima.

vecernji.hr/braniteljski-portal

Foto: braniteljski portal