Obavještavaju se kandidati da je danas, 18. 5. 2022. godine u 12 sati na oglasnim pločama u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10 i oglasnim pločama Policijskih uprava i Policijskih postaja izvan sjedišta Ministarstva, objavljena Lista kandidata nakon Testa općeg znanja broj:02-03-30-464-236/22 od 18.05.2022. godine. Kandidati koji su uspješno položili test općeg znanja iz navedene Liste ovim putem se obavještavaju, da će se test pisani rad (esej) održati u Srednjoj strukovnoj školi “Silvije Strahimir Kranjčević” u Livnu Ul. Dinarina b.b., prema niže navedenom rasporedu utvrđenom ovom obavijesti:

RASPORED TESTIRANJA KANDIDATA U POČETNI ČIN POLICAJAC

– Dana, 20. 5. 2022. godine (petak) s početkom u 14 sati i to od rednog broja 1 zaključno sa rednim brojem 115

RASPORED TESTIRANJA KANDIDATA U POČETNI ČIN MLAĐI INSPEKTOR

– Dana, 20. 5. 2022. godine (petak) s početkom u 15 sati i to od rednog broja 1 zaključno sa rednim brojem 19

Vrijeme za izradu pisanog rada je 45 (četrdeset pet) minuta. Povjerenstvo će prije početka testiranja izvršiti provjeru prisustva kandidata te će biti zatraženo predočavanje osobne iskaznice ili odgovarajuće identifikacijske isprave sa slikom, na osnovu kojeg se može utvrditi identitet u skladu sa zakonom.

Kandidati su dužni sa sobom ponijeti kemijsku olovku (koja piše plavo). Grafitna olovka ili kemijska olovka koja piše drugom bojom nije dozvoljena.

Za vrijeme testiranja nije dopušteno:

– koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama,
– koristiti elektronski uređaj (mobitel, tablet ili slična komunikacijska sredstva),
– napuštati prostoriju u kojoj se piše rad bez odobrenja osobe koja provodi testiranje,
– razgovarati s drugim kandidatima, niti na drugi način ometati postupak testiranja.

Kandidati koji su pristupili testiranju (test općeg znanja) imaju pravo na pristup rezultatima svojih testova, a koje mogu ostvariti dana 19. 5. 2022. godine (četvrtak) u vremenu od 11 do 12 sati u prostorijama MUP-a HBŽ u Livnu sala za sastanke (prvi kat), priopćeno je iz Povjerenstva za izbor MUP-a HBŽ.