Danas, na blagdan Velike Gospe, u kasnim popodnevnim satima okupili su se Mrkodoljani kako bi u odličnom raspoloženju i pravom sportskom duhu obilježili Dan sela.

Spremno su na žaru okrenuli janjce i upalili roštilj, jer za ovu prigodu ića i pića nije smjelo nedostajati, a nije nedostajalo ni sportskih disciplina. Tako je natjecanje započelo s utrkom, nastavilo se u basketu, bacanju kamena s ramena, potezanju konopca i naravno nezaobilaznom nogometu. Tvrdi, neizvjesni ali nadasve pošteni okršaji između svih mrkodoljskih zaselaka donijeli su veliku radost, kako sportskim natjecateljima tako i njihovim navijačima, pa se u trenu učvrstilo zajedništvo među ljudima koji se rasuti po svijetu danas okupiše na rodnoj grudi.

Valja spomenuti da je najbrži u utrci bio Josip Pokrajčić, dok je u ženskoj disciplini najbrža mrkodoljska mlada, Matea Pokrajčić. U bacanju kamena s ramena najboljim su se pokazali Ante Bekavac, Ante i Josip Pokrajčić, dok su među ženama najuspješnije bile Marijana i Iva Klarić te Jadranka Bekavac. U potezanju konopca najuspješniji su bili Brižani, među ženama Klaruše, a natjecanje u nogometu odvija se između deset ekipa i kako stvari stoje potrajat će do dugo u noć.

Ivana Ćurić/Tomislavcity