Foto: Livanjska mljekara

Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Bruxellesa drugu godinu zaredom dodijelio je livanjskom siru koji se proizvodi u Mljekari Livno priznanje “Superior Taste Award” s maksimalne tri zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu.

Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od više od 200 renomiranih stručnjaka za hranu, pomno odabranih iz najprestižnijih kulinarskih asocijacija i top-institucija, kao što su “Le Guide Michelin” i “Gault & Millau”. Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brend ni podrijetlo testiranog proizvoda.

Mljekara Livno istinski je dom livanjskog sira. Čuvar je tradicije proizvodnje vrhunskog sira koja je počela već krajem 19. stoljeća. Jedinstven način proizvodnje po originalnoj recepturi prenosi se generacijama da bi se dobio sir visoke kvalitete i posebnih svojstva teksture, mirisa i okusa i to su još jednom potvrdili i stručnjaci na svjetskoj razini. U posljednjih nekoliko mjeseci Mljekara Livno osvojila je niz međunarodnih priznanja, od kojih bismo istaknuli dva najrecentnija.

Predanost i posvećenost svih djelatnika Mljekare Livno zasigurno su jedan od najvažnijih razloga zašto je livanjski sir dobio mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja.