U Gračanici je danas završen tradicionalni Festival dječjeg teatra BiH. Po prvi put na ovom festivalu nastupili su i tomislavgradski glumci iz Škole mjuzikla i glume koja djeluje pri KIC-u. Publici su se predstavili izvrsnim mjuziklom “Kralj Lavova” te osvojili nagradu za najbolju ansambl igru u kategoriji profesionalno vođenih kazališnih družina.

Riječ je o dvodnevnome festivalu čiji je organizator Centar za dramski odgoj i BKC Gračanica, a cilj je promocija stvaralaštva djece u osnovnim školama, ali i stvaralaštva djece tog uzrasta okupljenih u različitim kazališnim družinama i organizacijama.

Festival je bio natjecateljskoga kraktera, a vrednovanje je izvršio profesionalni žiri koji je upravo mlade duvanjske glumce i njihovu izvedbu “Kralj lavova” ocijenio za najbolju ansambl igru u kategoriji profesionalno vođenih kazališnih družina.

Kako doznajemo od voditeljice ove škole, prof. Zrinke Lukač na festivalu je nastupilo 12 kazališnih skupina.

– Žiri su činili kritičari glume, producenti, glumci i redatelji, oni su se nakon naše izvedbe mjuzikla doslovce ustali i pljeskali nam te nas okarakterizirali kao profesionalno vođenu družinu iako mi to nismo. Godilo nam je čuti ove riječi profesionalnoga žirija, a s njihove strane stigle su i čestitke jer smo u ovom mjuziklu okupili 35-ero djece različite dobi, kazala je prof. Zrinka Lukač.

Podsjećamo da će naši glumci mjuzikl “Kralj lavova” izvesti i 21. lipnja u Šibeniku, na 59. Međunarodnom festivalu djeteta.

Tomislavcity