Kako je javio odvjetnik Mirnes Ajanović, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prepustila je odluke o Covid putovnicama županijama, čime im je dala jasan signal da se ne usuđuju ukidati slobodu svojim građanima.

Press služba Ajanovićeve stranke na FB profilu Mirensa Ajanovića objavila je sljedeći sadržaj koji prenosimo u cijelosti:

COVID-POTVRDE U BIH SU PALE!
VLADA FBIH ODUSTALA OD UVOĐENJA COVID-POTVRDA, PRITISAK BOSS-A I ADVOKATA MIRNESA AJANOVIĆA USPIO
Ustrajno zalaganje predsjednika Bosanske stranke Mirnesa Ajanovića protiv uvođenja segregacijskih covid-potvrda i VTP pravila urodila je plodom – jer je Vlada FBiH na današnjoj sjednici donijela odluku o suspenziji odluke kojom od 20.12.2021. godine počinje primjena VTP pravila, koja bi diskriminisala građane po osnovu toga da li su vakcinisani ili ne. Pritisak Mirnesa Ajanovića bio je potkrijepljen naučnim argumentima i činjenicama koje se nisu smjele zanemariti i morale su se uzeti u obzir prilikom rasprave o ovim zdravstvenim mjerama, a sama okolnost da vlast iste nije uzela u obzir bila je osnov za podnošenje krivične prijave protiv premijera FBiH Fadila Novalića i pomoćnika ministra zdravstva FBiH Gorana Čerkeza, kao i apelacije Ustavnom sudu BiH. Ova pobjeda nad pokušajem zavjere protiv zakona, slobode govora i ljudskih prava je dokaz da se ne smije igrati sa osnovnim pravima i slobodama građana.
www.boss.ba | press@boss.ba
Saopštenje za javnost – Vlada FBiH odustala od uvođenja covid-potvrda, pritisak BOSS-a uspio
02. 12. 2021. Press BOSS-a, Muamer Dedić
Što je Vlada FBIH objavila nakon današnje sjednice možete pročitati ovdje.