Prije 101 godinu, 29. dana siječnja, rodila se Mila Đikić. Njezina unuka Anka, za 101. rođendan učlanila ju je u udrugu Naš Hajduk. Hrabro gazeći u drugo stoljeće života, postala je članica Hajduka, piše portal Dalmacijadanas.hr.

Mila Đikić je 1968. došla živjeti na Kilu u kojoj stanuje i dana danas s unukom Ankom. Anka Đikić, inače jedna od glavnih žena Udruge Anđeli, za Dalmaciju Danas je otkrila zašto je upisala baku u Naš Hajduk.

“Moj tata koji je preminuo prije 10 mjeseci bio je lud za Hajdukom. Tijekom svog života živio je i radio u Njemačkoj, ali na svaku utakmicu Hajduka bi dolazio. Rodio se u Rošnjačama, mjestu u blizini Tomislavgrada, i od tamo je bježao na utakmice Hajduka da ga majka ne primijeti. Preminuo je u Beču, a mrtvačkim kolima okružili smo oko Poljuda…Ovo je sve za njega, bio bi ponosan što smo njegovu majku učlanili u Hajduk”, rekla nam je Anka Đikić.

Baku Milu i u 101. godini zdravlje dobro služi. Doktora nikad nije posjetila, osim jednom, kada je slomila ruku.

Iako su je godine stigle, pa više nije pokretna, njena unuka nam kazuje da je “u glavi bolja nego ja”.

Osim dobrog zdravlja, njeno najveće bogatstvo je 11 unučadi, 15 praunučadi i jedno prapraunuče.

Za kraj, Anka nam je otkrila tajnu bakinog dugog života.

“Ili su zahvalni geni ili…baka uvijek kaže da je u životu najvažnija ljubav”, rekla je baka Anka za portal Dalmacijadanas.hr.

Baki Mili želimo još više ljubavi, dobrog zdravlja i da poživi što duže.