Na međunarodnome online natjecanju “AccordionFest 2022“, u nastupu na harmonici, Mihovil Pačar učenik 6. razreda Osnovne glazbene škole Tomislavgrad osvojio je 1. nagradu! Spomenuto natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola upriličila je Osnovna glazbena škola Varaždinu, a održano je od 9. do 10. travnja.

U Mihovilovoj “C kategoriji” nastupilo je 13 sudionika, a izveo je skladbu Malaguena Ernesta Lecuona – najpopularnijega kubanskog skladatelja 20. stoljeća.

Mihovilova mentorica, prof. Jelena Mandić za Tomislavcity ovom prigodom je kazala da je vrlo zadovoljna uspjehom svoga učenika.

– Od samoga početka Mihovil se iskazao kao jedno vrlo vrijedno i talentirano dijete. Prepoznala sam njegov talent i poticala ga koliko sam mogla. On je ove godine završni razred i plan je da daljnju glazbenu izobrazbu nastavi u Rijeci, kaže prof. Mandić.

Inače, prof. Jelena Mandić vještini sviranja harmonike podučava još 20-ak učenika u Tomislavgradu i Kupresu. Svima njima želimo puno uspjeha u radu i čestitamo na rezultatima koji nas sve raduju!

Ovomu dodajmo da je pred našim mladim glazbenicima još jedno međunarodno natjecanje, a održat će se krajem svibnja u Istočnom Sarajevu.

Z.S./Tomislavcity

Foto: prof. Jelena Mandić

Video: prof. Jelena Mandić