Još jedna lijepa glazbena nagrada stigla je u Tomislavgrad. Naime, naš Mihovil Pačar danas je osvojio drugo mjesto na XIV. Međunarodnome festivalu „Dani harmonike“ koji je održan  u Ugljeviku – Bijeljini.

Mihovil se natjecao u 6. kategoriji u kojoj je nastupilo 8 sudionika, a mi mu ovom prigodom od srca čestitamo na postignutome uspjehu.

Moramo reći da nas ovaj rezultat nije iznenadio, ako imamo u vidu i njegove ranije nagrade s više različitih natjecanja. Uostalom, svi koji su u duvanjskome kraju proteklih godina na različitim koncertima i kulturnim događajima poslušali nastup ovoga mladog glazbenika, mogli su se uvjeriti u kvalitetu i ljepotu njegovoga muziciranja. Naravno, ovom prigodom zadovoljstvo je još veće budući da je riječ o ocjeni struke.

Čestitke upućujemo i prof. Jeleni Mandić u čijoj klasi Mihovil vješto brusi svoji glazbeni talent, ali i svim nastavnicima i profesorima Osnovne glazbene škole Tomislavgrad koji odgajaju naše mlade glazbenike.

Inače, ovogodišnji Festival okupio je više od 200 sudionika u disciplinama “solisti na harmonici” i “komorni sastavi”.

Kao što je najavljeno pri otvaranju Festivala, Ugljevik i Bjeljina iduće godine bit će domaćini 76. Svjetskog kupa harmonika.

Tomislavcity