Ispred Hotela „Tomislav“ u tijeku je okupljanje maturanata Srednje strukovne škole u Tomislavgradu. Dobrodošlicu svima njima na svoj način uputili su cvjećari (2. godina) koji su za ovu priliku napravili posebne cvjetne aranžmane.

Proslavom koja će se, vjerujemo, nastaviti do kasnih večernjih sati maturanti će se oprostiti od svoga srednjoškolskoga obrazovanja i time otvoriti novo životno poglavlje.

Maturantica Mila, koja je završila trogodišnju trgovačku školu kazala nam je kako planira položiti četvrti razred i možda upisati politologiju, dok nam frizerka Melani govori kako planira odmah otići u Njemačku:

-Za početak bih našla bilo kakav posao kako bih si omogućila novce kojima bih se dalje usmjerila u svojoj struci, dodaje Melani.

Razrednica frizera, Azra Kozarić, potvrđuje da se i ne može pohvaliti odgovorima maturanata koje je dobila tijekom razgovora o njihovim planovima za budućnost.

-Oni koji su završili četverogodišnje obrazovanje imaju priliku odmah nastaviti s daljnjim školovanjem, ali koliko sam uspjela doznati nije ih baš puno zainteresirano za to, ne znam zbog čega su se toliko razočarali. Što se tiče ostalih, oni uglavnom ostaju u svome zanatu, a budući da sam ja razrednica frizerima znam da su dvije do tri cure zainteresirane za upis na Frizersku akademiju.

Prof. Azra nam je također kazala da su večeras uz svečani izlazak maturanata, maturalni ples, ples s narančama i tombulu planirana i određena iznenađenja.

Uz profesoricu koja ispraća svoje frizere i prodavače, ponosni su i drugi razrednici koji su uz svoja odjeljenja:

Snježana Redžepagić-elektrotehničari i strojari, Hrvoje Krišto-bravari, Vinko Kovačević – automehaničari i Vinko Banović-elektromehaničari.

Ovomu dodajemo da Srednja strukovna škola Tomislavgrad ove godine broji 84 maturanta, s tim da nisu svi prisutni večeras na maturalnoj zabavi.

Svima njima kao i njihovim profesorima i razrednicima želimo puno sreće i uspjeha u životu i ugodnu maturalnu zabavu.

Jelena Perković/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.