Talentirana desetogodišnja Lucija Đivić 12. travnja nastupit će na Radijskom festivalu u Žepču s pjesmom Fight song američke pjevačice Rachel Platten.

Do završnice Festivala Lucija je stigla nakon predstavljanja u programu Radija Žepča – glasova slušatelja i odlukom ocjenjivačkog suda.

– Jako mi je drago što ću predstavljati svoj rodni grad na festivalu u Žepču, a od natjecanja prvenstveno očekujem zabavu, novo iskustvo i druženje s djecom – govori Lucija koja od ranoga djetinjstva pjeva u dječjem crkvenom zboru sv. Nikole Tavelića.

Lucija je dio glazbeno nadarene obitelji, naime, njezine starije sestre su također pjevale u crkvenome zboru te nastupale na brojnim festivalima.

Lucijinu glazbenu nadarenost i raskošne vokalne mogućnosti prva je primijetila Zrinka Lukač, profesorica i voditeljica tomislavgradske Škole mjuzikla i glume.

– Iako veće sredine pružaju puno veće mogućnosti u ostvarivanju nečijega talenta ipak se često događa da i manje sredine iznjedre brojne talente, a to potvrđuje i djevojčica Lucija Đivić, koja pjeva, glumi i pleše. Lucija trenutno pohađa satove vokalne tehnike pod mentorstvom moga kolege i mene kako bi nastup u Žepču protekao bez greške, jer s talentom se rađamo, a radom ga brusimo. Sigurni smo da će Lucija imati odličan nastup i svojim baršunastim glasom zainteresirati publiku – ističe Zrinka Lukač.

Moja pjesma je jako živa, energična, puna emocija i borbena

– Imam probe dvaput tjedno, već sam osmislila koreografiju s djevojčicama. Vježbamo uz pomoć profesorica Vanje Sučić i Ivane Bagarić. Moja pjesma je jako živa, energična, puna emocija i kao što naslov kaže borbena. Želim svoj rodni grad predstaviti u najboljem mogućem svjetlu – otkriva Lucija koja je, kaže, pjesmu odabrala uz pomoć rođaka i prijatelja Ivana.

Šarmantna Lucija vlasnica je visokoga soprana. Na koncertima župnih zborova samostalno izvodi zahtjevne crkvene pjesme, a prije pet godina počela je pjevati u tomislavgradskim mališanima pod budnim okom profesorice Zrinke. Odlična je učenica četvrtoga razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića. Također, sudionica je uspješnoga mjuzikla Kralj lavova pa se osobito raduje njegovoj izvedbi u Šibeniku budući da je taj mjuzikl uvršten u program ovogodišnjega Međunarodnog festivala djeteta. Otkriva nam da rado sluša domaću i stranu pop glazbu, a osim glazbe i glume voli igrati i tenis.

Zahvaljujemo joj na vremenu koje je izdvojila za nas i želimo joj puno uspjeha u promociji svoga rodnog Tomislavgrada.

Ružica Ljubičić/Tomislavcity

Foto: Privatni album