U zgradi Gradske uprave Livna danas je upriličeno potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2020./21. godinu.

Grad Livno je dodijelio ukupno osamdeset pet stipendija. Uspješnim i darovitim studentima trideset i sedam. Dvadeset osam stipendista će primit stipendiju u kategoriji studenata slabijeg imovnog stanja te dvadeset stipendija djeca branitelja. Potpisnik stipendija u ime Grada Livna je gradonačelnik Darko Čondrić koji je pozdravio sve nazočne i čestitao na dobivenim stipendijama. Studentima je kazao da će Grad Livnu u budućim  aktivnostima nastojati izdvojiti kroz proračun više sredstava čime bi bilo omogućeno i stipendiranje većeg broja studenata.

 

„U narednom periodu nadam se da ćemo biti u mogućnosti povećati sredstva kako bi iznos mjesečne stipendije bio veći. U vama vidim jednu energiju i snagu našeg grada. Vi će te po završetku fakulteta tražiti svoje životne putove. Ja bih volio da vas što više ostane u Livnu da se ovdje ostvarite i obiteljski i poslovno da nađete ovdje zaposlenje“, kazao je gradonačelnik Čondrić u obraćanju studentima.

Iznos mjesečne stipendije Grada Livna je stotinu konvertibilnih maraka te će slijedom toga svakom stipendisti za akademsku godinu 2020./21.  za deset mjeseci biti uplaćen iznos od tisuću konvertibilnih maraka.

Livno Online/Tomislavcity