Priopćenje MUP-a HBŽ oko incidenta koji se dogodio 13. siječnja u Livnu.

Dana, 13.1.2022. godine u 2,05 sati djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu „Colt“ na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici PP Livno utvrđuju da navedeni objekta radi i da svira glazba, nakon čega obavljaju razgovor s vlasnikom U/O koji odbija svaki vid suradnje, te vrijeđa djelatnike PP Livno, nakon čega je pozvan u PP Livno, gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola te je lišen slobode.

Prilikom same intervencije ispred U/O policijski službenik PP Livno verbalno je napadnut od strane A.K. rođenog 1994. godine u Livnu, da bi u jednom momentu došlo i do fizičkog napadnut od strane A.M. rođenog 1984. godine na policijskog službenika, na način da je policijski službenik odgurnut otvorenim dlanovima u grudi, kom prilikom pada i oštećuje staklo na U/O, dimenzija 50X200 cm. Od strane policijskih službenika A.K. i A.M. sprovedeni su u PP Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su lišeni slobode.

Nakon otrežnjena provedena je kriminalistička obrada na A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”, iz čl. 359 KZ F BiH, te je isti uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu predan Županijskom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.

Dok su vlasniku u/o S.K. rođenom 2000. godine i A.K. rođenom 1994. godine, uručeni prekršajni nalozi iz članka 7. Zakona o javnom redu i miru (ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji), priopćeno je iz MUP-a HBŽ.