Hrvatski bacač diska i kugle Filip Mihaljević postavio je novi hrvatski rekord u bacanju kugle na otvorenom!

Na mitingu u Slovenskoj Bistrici bacio je kuglu dalekih 21,84 m što je zaista sjajan hitac! Na velikom uspjehu čestitao mu je vlasnik prijašnjeg rekorda, olimpijac Stipe Žunić, koji je do danas držao hrvatski rekord s 21,48 m piše 24sata.hr.

I dok je za naše prilike hitac od 21,84 m prilično sjajan, u svjetskim okvirima zapao bi negdje u sredinu. Najbolji bacači kugle svijeta trenutno Ryan Crouser, Tom Walsh, Darrell Hill, David Storl, a tu svoje cijenjeno mjesto bez obzira na formu imaju i Ryan Whiting ili Joe Kovacs, imaju svi osobne rekorde preko 22 metra, a nerijetko se borba za prva tri mjesta mitinga odvija preko 22,20m.

Ne tvrdimo bezveze da je muška konkurencija u bacanju kugle trenutno najjača otkad postoji IAAF jer toliko kompetentnih bacača preko 22 metra nikada nije bilo odjednom.

Da naš Filip Mihaljević ima svoje mjesto i u tom društvu govori činjenica da je danas u Slovenskoj Bistrici imao neke hice s prijestupom na dalekih 22,63 m!

Drugim riječima, Filip ima tu daljinu, samo nedostaje pravi hitac koji bi ga vinuo u bacačke visine i dao mu dodatnu dozu samopouzdanja.

Pročitaje više na 24sata.hr.