Nakon sjajno odrađenog rujna, u kojem je hrvatska reprezentacija osvojila sedam bodova protiv tri najteža protivnika u skupini H, Vatrene u petak u Larnaci čeka okršaj na Cipru, a potom u ponedjeljak dočekuje u Osijeku Slovačku.

Obje utakmice igraju se od 20:45 uz izravni prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Hrvatska je s 13 bodova na vrhu skupine, a isti broj bodova ima i Rusija koja ima nešto slabiju gol-razliku koja odlučuje u slučaju istog broja bodova. Samo prvi u skupini izravno putuje na Svjetsko prvenstvo u Katar 2022. godine, dok drugoplasirani ulazi u komplicirani i ovaj put otežan sustav dodatnih kvalifikacija.

Cipar je s četiri boda posljednji u skupini, a u prvoj utakmici je dobro namučio Vatrene. U pobjedi 1:0 Cipranima je presudio pogodak Marija Pašalića. Nekoliko dana kasnije Ciprani su na svom terenu iznenadili i pobijedili Sloveniju.

No u rujanskom ciklusu doživjeli su tri poraza u nizu, od Malte, Rusije i Slovačke.

Zlatko Dalić za predstojeće dvije utakmice može računati na Luku Modrića. Problema ima u obrani jer Dejan Lovren zbog zdravstvenih tegoba nije igrao još od prošlog reprezentativnog ciklusa. Upitan je i standardni Josip Juranović pa ćemo vidjeti u kakvom će sastavu istrčati posljednja linija.

Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić dobili su naknadne pozive izbornika, a vjerujemo kako ćemo nakon ove utakmice i dalje ostati na jednom jedinom primljenog pogotku, onom iz prve utakmice u Sloveniji.

Izbornik Dalić najavio je debi mladoga braniča Bayerna, Josipa Stanišića, prenosi Gol.hr.

Gol.hr/Tomislavcity