Danas su u Kupresu, u školskoj dvorani OŠ “Fra Miroslava Džaje”, u organizaciji Koalicije udruga osoba s invaliditetom HBŽ-a “Zajedno možemo” održane sportske igre osoba s invaliditetom (OSI).

Svake godine ova Koalicija organizira sportske igre u drugome gradu naše Županije, a ove godine je došao red na Kupres.

Natjecatelji i roditelji su srdačno dočekani u športskoj dvorani kupreške škole od strane domaćina i organizatora: Ivice Turalije iz udruge “Krijesnica”, Josipa Ivića Raše  predsjednika Udruge slijepih i slabovidnih osoba HBŽ-e i Marka Tovila ravnatelja OŠ “Fra Miroslava Džaje”.

Sudionici natjecanja, njih 25, u pratnji roditelja i predstavnika Udruga iz Livna, Tomislavgrada i Kupresa natjecali su se u više disciplina uz svesrdnu pomoć trenera Ivice i Antonije Lozančić.

Nakon dva sata zahtjevnoga ali veselog natjecanja na kojem im se pridružio i kupreški načelnik Zdravko Mioč prezadovoljni natjecatelji i roditelji su uz završni ples imali priređen zajednički ručak u restoranu “Maestral” a potom je za sve njih upriličena dodjela medalja.

Nazočnima se obratila predsjednica Koalicije “Zajedno možemo” Šemsija Dželadini zahvalivši organizatorima koji su se potrudili da se svi ugodno osjećamo u Kupresu zaključivši da Koalicija itekako ima smisla a što je pokazala atmosfere kao i značenje ovakvoga okupljanja.

Vesela dječja lica i lica njihovih roditelja govorila su više od riječi a svi su složni uvijek u jednom, a to je da ovakvih druženja bude što više, navode u priopćenju Udruge Nada Tomislavgrad.