Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva razmotrio je trenutnu epidemiološku situaciju, te predložio produženje epidemioloških mjera za idućih 14 dana.

Sedmodnevna incidencija na razini Federacije BiH iznosi 102 slučaja/100.000 stanovnika, a najviša incidencija je u Sarajevskoj županiji (240/100.000), Tuzlanskoj (149/100.000) i Hercegovačko-neretvanskoj županiji (111/100.000).

Na bolničkom liječenju su 494 osobe, od kojih je 37 potpuno cijepljeno.

U odnosu na prethodni tjedan svi indikatori su u blagom padu: broj smrtnih i novih potvrđenih slučajeva, broj pacijenata na respiratoru, ukupan broj hospitaliziranih, te sedmodnevna incidencija. Međutim, iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH ističu da i dalje postoji veliki rizik za stanovništvo, s obzirom na visoku razini prijenosa virusa u zajednici i nedovoljan broj cijepljenih (osobito starijih od 60 godina).

U Federaciji BiH do sada je prvom dozom cijepljeno 25 posto, a drugom 20 posto stanovništva. Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva podsjeća da su županijske vlade dužne donositi i restriktivnije mjere ako  dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u županiji. Prijedlog produženja mjera bit će upućen Vladi Federacije BiH na usvajanje, priopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.