Epidemiološka situacija u Hercegbosanskoj županiji je i dalje povoljna, kazala je danas ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije, epidemiologinja, dr. Diana Mamić. Dodala je da nemamo oboljelih ni sumnjivih na zarazu Covidom -19 te da nije vršeno testiranje zdravstvenih djelatnika budući da nisu imali pretpostavku ni sumnju na moguću infekciju.

U HBŽ-u je do sada testirano 17 osoba i svi su bili negativni. Zadnje testiranje bilo je u subotu i jučer je stigao negativni nalaz uzorka, pojasnila je dr. Mamić, dodajući da je najbolje testiranje izvršiti nakon što se pojavi razvijena klinička slika.

Prema njezinim riječima u Županiju je već stiglo 300 briseva. Kazala je da je u HBŽ-u 605 osoba u samoizolaciji te da će danas biti izdano 105 rješenja o prestanku izolacije.

Kritizrala je one žitelje Hercegbosanske županije koji su protekloga vikenda posjetili susjednu Zapadnohercegovačku županiju radi shoppinga, i u kojoj nema ograničenja rada tijekom vikenda.

– Pozivam da se to ne čini ubuduće.  Preporučujem da se namirnica kupuju u našim tržnim centrima do petka, do 16 sati, do kada i traje radno vrijeme, jer jedino odgovornošću svih nas možemo zadržati povoljnu epidemiološku situaciju.

Cjeloviti zapis s novinske konferencije možete poslušati ovdje.

Tomislavcity

 

 

 

 

 

Audio snimku s današnje konferencije kriznog stožera možete poslušati OVDJE.