Krešimir Sliško i Domagoj Krišto u pet dana istrčali su ultramaraton od Zagreba do Vukovara, u dužini od 344 km. Iako je ovo više memorijalni nego natjecateljski ultramaraton, valja istaći da je Krešimir Sliško osvojio 3. mjesto! Čestitamo im, kao i cijeloj ekipi AK Puls iz Tomislavgrada na podršci!

U nastavku možete pročitati detalje s ovoga ultramaratona.

U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a grada Zagreba od 19. do 23. listopada održan je jedan od najzahtjevnijih ultramaratona u Europi. Riječ je o 20. memorijalnom ultramaratonu Zagreb – Vukovar, poznatom pod nazivom: „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

✅ Staza je duga 344,1 km, a raspored je bio sljedeći:
➡️ 19. 10. Zagreb – Ivanić Grad – 50,6 km
➡️ 20. 10. Ivanić Grad – Novska – 72 km
➡️ 21. 10. Novska – Slavonski Brod – 90,5 km
➡️ 22. 10. Slavonski Brod – Osijek – 84 km
➡️ 23. 10. Osijek – Vukovar – 47 km

Ovogodišnje izdanje broji šesnaest sudionika koji su krenuli utorak u 10:00, a među njima su i dva člana našega kluba: Krešimir Sliško i Domagoj Krišto. U prikazu koji slijedi, a  temelji se na izvješćima objavljenim na Facebook stranici Atletskog kluba Puls iz Tomislavgrada, možete pogledati s kakvim izazovima su se borili sudionici ovoga ultramaratona. Ne treba niti napominjati da su naše trkače na svim dionicima dočekivali i pozdravljali, kako domicilni Duvnjaci koji se nalaze u posjetu Slavoniji i Vukovaru, tako i oni iseljeni koji žive u gradovima od Zagreba do Vukovara.

➡️ Utorak, 19. 10. Zagreb – Ivanić Grad – 50,6 km

Na kraju prvoga dana petodnevnoga ultramaratona Krešimir i Domagoj uspješno su svladali prvu dionicu puta Zagreb – Ivanić Grad. Usprkos toplom vremenu za ovo doba godine, oba naša trkača dionicu dugu 50,6 km svladala su bez ikakvih poteškoća. Iako bez rezultatskih imperativa i imperativa u poretku, dodat ćemo i to da je do kraja prve dionice, Gogo stigao kao treći za 4,42,00, a Krešo kao četvrti za 4,45,00.

➡️ Srijeda, 20. 10. Ivanić Grad – Novska – 72 km

Trkači su krenuli ujutro u 8:00, a tijekom cijeloga puta pratila ih je velika vrućina i iznimno teška staza s čestim usponima. Usprkos svemu, oba naša natjecatelja raspoložena su stigla do cilja. Krešo je stazu dugu 72 km istrčao kao treći za 7,05,55, a Gogo kao četvrti za 7,26,55. Na zajedničkoj večeri bila je i dodjela medalja i priznanja za prva dva dana utrke. Tako je Gogo dobio medalju za utrku prvoga dana, a Krešo drugoga.

➡️ Četvrtak, 21. 10. Novska – Slavonski Brod – 90,5 km

Treći dan ultramaratona trkačima je donio najveći izazov, utrku dugu 90,5 km. Iako su noge već umorne, naš je dvojac u konstantnom tempu istrčao od Novske do Slavonskoga Broda. Krešo je i na ovoj dionici bio treći s vremenom 9,25,24, a Gogo je do cilja došao kao četvrti.

➡️ Petak,

22. 10. Slavonski Brod – Osijek – 84 km

Po prohladnom i kišovitom, za trkače pogodnom vremenu, ultramaratonci su trčali četvrtu etapu, dugu 84 km. I dok nama, koji ovaj događaj promatramo sa strane, dah stane kad pogledamo koliko je puno kilometara u malo dana, Krešo i Gogo sretno su stigli od Slavonskoga Broda do Osijeka. Krešo je bio četvrti s vremenom 9,07,33, a Gogo je do cilja došao kao peti za 10,24,00.

 

➡️ 23. 10. Osijek – Vukovar – 47 km

Posljednjega dana petodnevnoga ultramaratona, trkači su odradili dionicu od Osijeka do Vukovara! Dionicu dugu 47 km Krešo je istrčao kao peti za 4,57,00, a Gogo je do cilja došao za 5,45,00. U ukupnom poretku Krešo je osvojio treće, a Gogo peto mjesto. Na startu u Osijeku, trkače je ispratio Jozija, a u cilju su ih dočekali Iko, Vlatko i Ante.
Nakon što su trkači došli do daha, momci su položili vijenac i zapalili svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Bravo za cijelu ekipu, a Kreši i Gogi naklon za ovaj nadljudski napor i vrhunski sportski pothvat!

AK Puls Tomislavgrad/Tomislavcity

Foto: AK Puls, Drago Marković, Ivica Mravak Drmić