Tomislavgrad je danas bio domaćin završnice državnoga košarkaškog turnira za predkadetkinje. Naslov prvaka izborile su košarkašice Banovića koje su na finalnome turniru ostvarile dvije pobjede.

U prvoj utakmici Tomislav je svladao zeničkoga Kengura rezultatom 68:43.

Susret između Kengura i Banovića završio je rezultatom 76:59 u korist Banovića, a posljednja utakmica odlučivala je o naslovu državanoga prvaka.

U neizvjesnome susretu, u kojem su obje ekipe – Tomislav i Banovići, imale svoje prednosti, gošće su ipak bile za nijansu sretnije i spretnije te su na koncu slavile rezultatom 67:66.

Medalje i pehare uručili su predsjednik Općinskoga vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović i povjerenik turnira Duško Bojdanić.

Odlična atmosfera i solidan odaziv navijača, hrabrio je domaće košarkašice do kraja turnira.

– Nismo baš navikli na ovako dobru atmosferu i bolje igramo u gostima, kazao je trener ŽKK Tomislav Marko Drmić. Komentirajući posljednju utakmicu u kojoj se odlučivalo o naslovu prvaka, Drmić je naglasio da KS HB u ovoj kategoriji ne dopušta igranje „zone“, a upravo takvu igru kroz cijeli tijek utakmice prezentirale su gošće iz Banovića. No, i u ovoj utakmici pobijedio je bolji, zato čestitam pobjednicama. U zadnjoj četvrtini susreta postigli smo samo šest poena, dodao je Drmić.

Zahvalio je publici i navijačima te općinskoj lokalnoj vlasti na potpori. Ujedno je skrenuo pozornost na lošu kvalitetu parketa Gradske športske dvorane izrazivši nadu da će čim prije parket biti saniran kako bi djeca imala gdje igrati.

Zadovoljstvo organizacijom turnira i osvajanjem naslova prvaka izrazila je trenerica gostiju iz Banovića, Danira Musić.

– Osvojili smo državno prvenstvo. Moje djevojčice na ovom turniru nisu ispoštovale sve što smo se prethodno dogovorilie, ali sreća nas je poslužila i ponosna sam na njih. Očekivala sam i težu utakmicu, a na kraju smo skoro doveli ekipu i do poraza.

Jedan od posjetitelja turnira kazao nam je da je danas očekivao povratak naslova Tomislavu u ovoj kategoriji budući da je prije deset godina prvi naslov, u bilo kojoj ekipnoj kategoriji, osvojio upravo ŽKK Tomislav.

 

Z.S./Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.