Promašena slobodna bacanja Hrvatsku su stajala poraza protiv Njemačke na otvaranju Fiba U-20 European Challengers turnira u Sofiji. Samo 5 realiziranih od njih 20 bila je “Ahilova peta” Nemecovih košarkašica. Utakmica je u regularnom dijelu završila neodlučeno 39:39, ali su Njemice produžetak riješile u svoju korist 8:6 i zasluženo slavile. Hrvatska je imala posljednji napad i priliku da tricom osigura pobjedu, ali ju Gabriela Grizelj nije pogodila.

Josipa Jurič bila je prvo ime naše reprezentacije. Bila je najefikasnija a samo jedan skok joj je nedostajao do double-doublea kojeg je kod reprezentacije Njemačke uspjela ostvariti njihova najbolja igračica Marie Reichert (20 poena i 11 skokova). Ani Mandić su nedostajala samo dva poena za isti učinak (8 poena i 11 skokova).

Pogledajte Josipine koševe.

Napomenimo da je Josipa Jurič je s Eminova Sela (kćerka Zore i Stipe Juriča) i trenutno je članica ženskog košarkaškog kluba Trešnjevka iz Zagreba. Svoje prve košarkaške korake počela je u ŽKK Tomislav, zatim je nastupala za ŽKK Livno te u talijanskom klubu Rosa Forli. Josipi čestitamo na ovome nastupu i želimo da i dalje igra vrhunski!

 

Hrvatska – Njemačka 45:47 (11:10, 13:16, 9:0,6:13, 6:8)

  • Hrvatska: Turkalj 3, G.Grizelj 0, Bilić 6, Haklička 5, Ćurić 9, Deidda 0, Bošnjak 0, Mandić 8, Tuftan 0, Savić 0, Jurič 14. Trener: Dean Nemec, pomoćni trener: Marin Mijaljević
  • Njemačka: Helmig 2, Mayer 0, Rosmeyer 12, Nufer 0, Poros 0, Kiefer 0, Bessoir 7, Reichert 20, Konstantinidou  0, Stach -, Kleinne-Bek 3, Polleros 3. Trener: Sidney Marie Parsons, pomoćni treneri: Serena Leon G.Benavente i Stephanie Wenger

Hrvatske košarkašice danas čeka također jaka utakmica protiv Italije gdje žele imati isti pristup kao i protiv Njemačke te pokazati da se mogu nositi i s najboljima!

Današnju utakmicu protiv Italije, koja je na rasporedu u 16 sati, možete gledati na YouTube kanalu KS Bugarske i mrežnoj stranici FIBA U20 European Challenger za žene.

Ženska košarka/Tomislavcity