U Tomislavgradu je danas konstituirano Općinsko vijeće.

Nakon izvješća o rezultatima provedenih izbora, koje je podnio predsjednik Općinskoga izbornog povjerenstva Kristijan Petrović izabrano je Povjerenstvo za izbor, imenovanja i administrativna pitanja koje je provelo proceduru izbora predsjednika i dopredsjednika Općinskoga vijeća.

Za predsjednika Općinskoga vijeća predložena su dva kandidata: HNP, HDZ 1990 i SDA predložili su Iliju Papića, dok je HNL predložio Antu Pašalića.

Nakon provedenog tajnog glasovanja za predsjednika je potvrđen Ilija Papić iz HDZ-a 1990 koji je dobio većinu, odnosno 14 glasova. Za funkciju dopredsjednika predložena su također 2 kandidata: Ivan Perić kandidat HDZ-a BiH i Zijad Hadžić kandidat HNP-a, HDZ-a 1990 i SDA. Nakon tajnog glasovanja za dopredsjednika Vijeća s 14 glasova „ZA“ potvrđen je Zijad Hadžić iz SDA.

Na kraju sjednice nazočnima su se, uz zahvalu za dosadašnju i želje za uspješnom budućom suradnjom i radom na dobrobit svih stanovnika općine Tomislavgrad, obratili bivši predsjednik Općinskoga Luka Krstanović, novoizabrani načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić, vijećnik Jerko Mioč i novoizabrani predsjednik Općinskoga vijeća Ilija Papić.

Radio Tomislavgrad/Tomislavcity

Foto: Ivica Šarac