Temeljem članka 17. Odluke o vodovodu i kanalizaciji br. 01-02-1194/12. direktor Javnog komunalnog poduzeća d.o.o. Tomislavgrad donio je

ODLUKU O UVOĐENJU PRIVREMENE MJERE O RACIONALNOJ POTROŠNJI PITKE VODE U VODOVODU

Zbog izrazite suše i nestašice vode na izvorištima Vodovoda Ostrožac, Vodovoda Duvanjsko polje, Vodovoda Brišnik i Vodovoda Šuica obavještavaju se svi korisnici vode s područja grada Tomislavgrad, te naselja: Kola, Bobare, Kovača, Tubolje, Omerovića ,Stipanića, Podgaja i Jošanice, kao i Mokronoge, Kuk, Lug, Sarajlije, Letka, Vedašić, Oplećani, Srđani, Mandino Selo, Lipa, Kongora, Borčani, Omolje, Seonica, Brišnik, Cebara, Mrkodol i Šuica (Centar, Miočevo Selo, Bogdašić i Galečić) da od danas 16.8.2022. godine, ograničeno koriste potrošnju vode tj. samo za piće i osobnu higijenu.
Razine podzemnih voda uslijed dugotrajne suše su niske i neracionalna potrošnja i nastavak suše može dovesti i do uvođenja mjera redukcije te vas pozivamo na štednju utroška vode.
Zabranjuje se korištenje pitke vode iz vodovoda za zalijevanje vrtova, okućnica i njiva i ostalu neosobnu upotrebu!
Provedbu poštivanja ove odluke će vršiti ovlaštene osobe uz stalnu kontrolu zabrane na svim navedenim mjestima . Odluka se primjenjuje do daljnjeg.
Ukoliko se kontrolom utvrdi da se potrošači ne pridržavaju mjera štednje vode, protiv njih će biti podnesena prijava i pokrenut će se zakonski postupak, sukladno čl. 31. Odluke o vodovodu i kanalizaciji, a istovremeno će biti isključeni s vodovodnog sustava.
Molimo stanovnike da ukoliko primijete kršenje ove Odluke da isto prijave na telefone broj: 034 206 260 i 034 352 174 u Javnom komunalnom poduzeću d.o.o. Tomislavgrad ili komunalnom inspektoru u Općini Tomislavgrad.

JKP Tomislavgrad