Na objektu Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu sinoć je postavljen veliki video-zid dimenzija 3×4 m, a nabavljen je u okviru europskoga projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“ – za potrebe izgradnje „Trga gange i Hajdučke družine“.

Ovime će publika u nadolazećim mjesecima moći pratiti različite kulturne, športske, zabavne i druge sadržaje. Video- zidom predviđena je i mogućnost reproduciranja izravnih događanja unutar gradske kinodvorane, doznajemo od ravnateljice ove ustanove Danijele Papić. Također, nabavljen je i sustav vanjskoga razglasa (zvučnici, mikseta, basovi, računala…) te postavljena led rasvjeta.

Gotovo svakodnevno KIC se približava konačnome izgledu, a svi građevinski radovi na Trgu iz ove faze, koji podrazumijevaju i one na objektu info – centra i suvenirnice, trebali bi završiti do polovice idućega mjeseca. Cjelokupni pak projekt, uključuj izgradnju fasade na zgradi KIC-a i promociju tomislavgradske općine te spomenutoga Trga, trebao bi biti okončan do kolovoza 2019. godine.

 

Z.S./Tomislavcity