U ponedjeljak 25. listopada 2021. godine prigodnim programom obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Osnovnoj školi Stjepana Radića – Prisoje, u područnom odjelu Kazaginac.

U jutarnjim satima upriličene su kreativne radionice za učenike razredne i predmetne nastave, gdje su učenici, predvođeni svojim učiteljicama i nastavnicima, izrađivali prigodne likovne radove i predmete od glinamola.

U školskom hodniku priređeni su izložbeni panoi s učeničkim radovima, ali i stolovi puni bogatih i mirisnih krušnih proizvoda i plodova, koje su skupa sa svojim obiteljima izradili i donijeli naši učenici.

Kruh i krušne proizvode, kao i sve nazočne, blagoslovio je rašeljački župnik don Ilija Drmić. Nakon molitve i blagoslova uslijedilo je zajedničko blagovanje.

Kruh je simbol života, predanoga rada, međusobne povezanosti i dobrote. Kruh, koji smo podijelili i simbolično zajednički blagovali, potaknuo je naša srca na zahvalnost Bogu za kruh svagdašnji i plodove zemlje, ali i za sve radosti, uspjehe i darove kojima nas svakodnevno daruje.

Kaja Beljan/Tomislavcity