Tomislavgrad, 28. siječnja 2022. – U emisiji Forum, koja se emitira na Radiju Tomislavgrad, gostovala je Katarina Madunić, vijećnica Hrvatske nezavisne liste u Općinskom vijeću Tomislavgrad.

Tom prilikom naglasila je kako su odnosi unutar Općinskog vijeća korektni, ali da je poprilično demotivirajuće to što se svi oporbeni prijedlozi odbijaju.

“Jasno mi je da je to tako jer smo mi oporba, ali u političkim procesima u susjednim državama u zadnje vrijeme vladaju neki novi trendovi koje u pravilu uvode i neke nove stranke, a to je da se i oporbeni prijedlozi prihvate kada su korisni i dobri”, naglasila je te citirala Zorana Đinđića koji je rekao kako se lako ujedinjujemo protiv drugih, ali se teško ujedinjujemo za sebe.

“Kad treba poboljšati život našim ljudima, onda se teško ujediniti. Oporbu se napada zašto toliko kritizira, a nitko ne govori koliko je oporba podržala ideja, s druge strane nijedan naš prijedlog nije podržan. Mi ćemo uvijek podržati sve što je za dobrobit građana, bez obzira tko predlagao”, dodala je Katarina Madunić.

U Općinskom vijeću posebno se zalaže za područje mladih i zdravstvo. U nacrtu proračuna za 2022. predložila je povećanje studentskih stipendija sa 150 na 250 KM.

“Osobno sam primala stipendiju, taj iznos od 150 KM je i 2010. bio malo, a cijene su od tada porasle za tri puta, sukladno tome treba uslijediti i povećanje stipendija. Stipendije na neki način mogu biti i mehanizam za zadržati mlade, posebno one koji studiraju deficitarna zanimanja. Ako ih već imate u evidenciji stipendista, možete ih kontaktirati pri završetku studija, ponuditi posao. Svjesni smo velikog odlaska mladih i svaki mehanizam i metoda za zadržavanje je dobrodošla”, objašnjava Katarina.

U Općinskom vijeću predlagala je i kupnju monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata u Domu zdravlja, bavila se i pitanjem transparentnosti te problemima dječjeg vrtića.

Na pitanje zašto je odabrala upravo Hrvatsku nezavisnu listu odgovara:

“Političke stranke uglavnom su slične, ali kod Hrvatske nezavisne liste sam prepoznala da mogu imati jednu dozu nezavisnosti. Ja sam individualac i ne dopuštam baš da mi drugi govore što moram misliti i napraviti. Ovdje imam prostor da zaista mislim svojom glavom i da se zalažem za ono što smatram korisnim. Stranka je heterogena, imamo ljude s različitim pogledima na politička i društvena zbivanja, ali se međusobno uvažavamo i najvažnije je da je svima motiv opće dobro, a ne privatni interesi”, zaključuje Katarina Madunić.

R.I./Tomislavcity