Više braniteljskih/boračkih udruženja s područja Fedaracije Bosne i Hercegovine jutros je blokiralo promet na nekoliko lokacija u Bosni i Hercegovini. Prosvjedi su doveli do kolapsa u prometu u F BiH, posebno na glavnim prometnim pravcima.

Već od prijepodnevnih sati blokirani su prilazi ka Sarajevu iz pravca Zenice te glavni cestovni pravac koji vodi iz tog grada ka Mostaru. Na prijevoju Ivan prosvjednici su oborili i nekoliko stabala i tako dodatno blokirali promet. Pod blokadom su i Zenica te Tuzla jer prosvjednici stoje na  na svim važnijim čvorištima koja vode ka tim gradovima.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vr6mB_SBKLg

 

 

Prema izvješću BIHAMK-a stanje na cestama 28.2.2018. u 21:50 sati je sljedeće:

Zbog prosvjeda građana (branitelja), u prekidu je odvijanje prometa na sljedećim lokacijama:

– raskrižje magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše,
– M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja),
– planinski prijevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic),
– petlja Šićki Brod (Tuzla) i
– petlja Blatuša (Zenica)
– Vogošćanska petlja (Sarajevo).

Federalni MUP formirao je stožer zbog blokada u F BiH.

“Formiran je stožer na razini Federalne uprave policije, a policija poduzima mjere da ne dođe do esklacije”, kazao je za N1 Mevludin Halilović, komesar Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije. Halilović je za N1 kazao da je u kontaktu s kolegama iz ostalih županijskih MUP-ova.

“Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, županijskih MUP-ova i Federalne uprave policije”, rekao je Halilović za N1.

“Formiran je stožer na razini Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom stožera, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, poduziramo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira”, dodao je.

Federalni ministar branitelja Salko Bukvarević izjavio je da već večeras očekuje izaslanstvo prosvjednika kako bi pokušali riješiti novonastalu situaciju.

 

Pročitajte više na bljesak.info, klix.ba.