Uzvratna utakmica finala Copa Libertardores između River Platea i Boce Juniors je odgođena nakon što je na putu za Riverov stadion El Monumental napadnut autobus s gostujućim igračima.

Autobus je prolazio cestom uz veliku policijsku pratnju, ali su navijači odnosno huligani iz redova navijača Rivera iskoristili priliku što su bili jako blizu i raznim predmetima su zasuli svoje ljute neprijatelje.

Epilog je bio taj što su popucala sva stakla na autobusu i nekoliko igrača Boce je zadobilo posjekotine od stakla, a veznjak Pablo Perez završio je u bolnici zbog krhotina stakla na licu.

Ali, nije tu bio kraj… U takvoj situaciji policija je bila primorana ispaliti suzavac kako bi smirila situaciju, pa se nažalost dogodilo da su posljedice tog suzavca osjetili i nogometaši Boce.

Utakmica je trebala započeti u 21:00 po hrvatskom vremenu, ali s obzirom na sve što se dogodilo uoči dvoboja, jedina logična odluka bila je da se ne igra.

Finale južnoameričke Lige prvaka plijeni pozornost jer se po prvi puta u finalu sastaju Boca i River. Prvi obračun na Bomboneri prije dva tjedna završio je 2:2, a i taj dvoboj se igrao dan kasnije od predviđenoga zbog oluje nad Buenos Airesem.

Gol.hr