Krešimir i Kristijan na sarajevskom Unusual Marathonu

U najhladnijem mjesecu u godini, većina se ljudi utopli u vlastitim domovima te vani izlaze isključivo ako je neophodno. Športske aktivnosti također uglavnom miruju, a i većina trkačke populacije odmara ili u najboljem slučaju lagano radi na onome što nazivaju zimskom bazom ili osnovom, ako ćemo govoriti hrvatski.

Za jučerašnji dan meteorolozi kažu da je bio najhladniji dan ove zime. Led je bio toliko izražen da su ga i pingvini prespavali, ali to nije omelo jednu neobičnu tradiciju niti spriječilo održavanje trećeg sarajevskog Unusual Maratona.

Iako su uvjeti sve samo ne povoljni, temperatura u debelu minusu, staze skliske i prekrivene snijegom, a i promet u punom jeku, oko 200 trkača je prihvatilo izazov i zagazilo kroz sarajevsku prtinu. Natjecanje se odvijalo u nekoliko disciplina pa smo uz standardni maraton imali mušku, žensku i mješovitu štafetu.

Ovoj zimskoj manifestaciji nije mogao odoljeti ni AK Puls te su u ekstremnim uvjetima boje našeg kluba predstavili Krešimir Sliško i Kristijan Ivan Jurič. I dok je Krešimir utrku iskoristio kao planirani trening za ultramaraton, magičnu 100-ku koja bi trebala doći s proljećem (sarajevsku distancu istrčao za 4,16,12), Kristijan je pokazao kako je i na početku godine u iznimnoj natjecateljskoj formi. Utrku je istrčao za 3,33,37 što ga je smjestilo na izvrsno deseto mjesto u muškoj konkurenciji.

Čestitamo!

Tomislavcity