Ovako dobro organizirano, pripremljeno i pogotovo drsko i nasilno vođenje projekta je udar na demokraciju čiji je cilj izbor nelegitimnih hrvatskih predstavnika u tijela vlasti u BiH.

Nakon što je Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, a sjednicu bojkotirali hrvatski zastupnici koji su priopćili  da neće  sudjelovati u radu ovoga Doma do izjašnjavanja Hrvatskog narodnog sabora, za izjavu o daljnjim koracima hrvatskih predstavnika u Zastupničkom dom upitali smo Jozu Bagarića predsjednika kluba zastupnika HDZ-a/HNS-a u Zastupničkom domu federalnog parlamenta.

– Prije svega treba kazati što je cilj ove aktivnosti koja je udar na demokraciju, a cilj je daljnje obespravljivanje Hrvata i omogućavanje izbora nelegitimnih predstavnika u tijela vlasti u BiH. Nešto što smo imali u alijansi, platformi, slučaju Komšić ili Sejdo Bajramović. Mi ćemo i dalje nastojati iskoristi sve ustane i pravne mogućnosti kako bi se to zaustavilo, a to ide i u Domu naroda kroz moguće  „potezanja“ vitalnoga nacionalnog interesa, a potom apelacija Ustavnom sudu i slično. Ali, da vam budem iskren, ovako dobro organizirano, pripremljeno i pogotovo drsko i nasilno vođenje upućuje da su nam mogućnosti poprilično sužene, izjavio je za Radio Tomislavgrad predsjednika kluba zastupnika HDZ-a/HNS-a  u Zastupničkom domu federalnog parlamenta.

Z.S./RTG/Tomislavcity