Gradsko komunalno poduzeće Tomislavgrad u koordinaciji s Mjesnom zajednicom Jug – Tomislavgrad i Šumarijom Tomislavgrad danas je odlučilo zamijeniti tuje u Ulici kralja Zvonimira u Tomislavgradu. U Komunalnom doznajemo da su na toj lokaciji ranije zasađene dvije različite vrste ukrasnoga bilja što se nije pokazalo kao najbolje rješenje. Stoga će tijekom dana zasaditi nove tuje i samo jednu vrstu. Ukrasno drveće donirat će Šumarija Tomislavgrad na poticaj MZ Jug Tomislavgrad.

Dodajmo da su komunalci pristupili i uređenju tzv. „zelenih otoka“ u Tomislavgradu i to preko puta gradskoga stadiona, kod Radija Tomislavgrad i ugostiteljskoga objekta Tron.

Iz Komunalnoga ujedno pozivaju mještane da sortiraju otpad: papir, staklo i plastiku budući da su za to postavljeni odgovarajući kontejneri. Napominju da se taj otpad ne odvozi na deponiju u Pakline, već u krug Komunalnoga poduzeća gdje se dodatno razvrstava i predaje mjerodavnom poduzeću za recikliranje.

Jedna od svakako zanimljivijih novosti iz rada ovoga gradskog poduzeća je  podatak o nabavci novoga vozila za odvoz smeća u vrijednosti od oko 135 tisuća KM. Nabavku vozila financirala je Općina Tomislavgrad (80 posto), a ostalo je osiguralo JKP Tomislavgrad. Vozilo će nakon obavljene registracije uskoro biti u pogonu.

Vjerujemo da će upravo ova informacija obradovati naše sumještane. Prilikom prikupljanja smeća često se događalo da je iz staroga vozila curio tekući sadržaj i razlijevao se gradskim ulicama ostavljajući nimalo lijepi prizor. Mnogi su to primjećivali, žalili se, tražili rješenje… Nadamo se da ovakve prizore više nećemo viđati.

Tomislavcity