Priopćenje općinskoga vijećnika Jerke Mioča  -Medana prenosimo u cijelosti:
Predsjednik udruge Hrvatska zvona, gospodin Marko Tokić, obratio se općinskoj javnosti čudeći se što sam sve izrekao o pokojnom Jozi Leutaru i svoje priopćenje završava poznatim biblijskim navodom “Oprosti mu Bože, ne zna što je učinio.”
Znam što sam učinio, gospodine Tokić i ako sam pogriješio molit ću dragog Boga da mi oprosti. Ali ću isto tako zamoliti svoj duvanjski  puk da utvrdi moju krivnju. Jer osim dragom Bogu, za svoje političke odluke odgovaram isključivo duvanjskom narodu, koji mi je ukazao povjerenje da štitim njegove interese. I ako sam povrijedio osjećaje vjerničkog i domoljubnog duvanjskog puka ili doveo u pitanje bilo koju drugu vrijednost koju baštinimo, spreman sam se duboko ispričati.
Na sjednici Općinskog vijeća po ovoj točci Dnevnog reda,  rekao sam sljedeće:
“Odmah na početku naglast ću kako ja neću podržati ovu inicijativu, pokušat ću objasniti zašto to ne mogu i ne želim učiniti i uvjeriti vas u ispravnost svoga stava.
Prije svega, smatram da nema nikakve potrebe niti  razloga da ova inicijativa ide u ovako žurnom i neuobičajenom postupku, koji je izdvojen od drugih predmeta po ovom pitanju i pokušava se nametnuti Općinskom vijeću Tomislavgrad i to od udruge koja uopće nema sjedište u Tomislavgradu nego u Širokom Brijegu.
Druga stvar koju želim napomenuti je činjenica da Jozo Leotar, osim što je završio osnovnu školu, nema više nikakve veze sa Duvnom, a posebno nema nikakve poveznice s Tomislavgradom, i to treba priznati.
Za razliku od mnogih Duvnjaka koji su ovdje rođeni, ovdje živjeli i na kraju život dali za ovaj narod, za ovaj grad i imaju puno veće zasluge od Joze Leutara, a nemaju svoju ulicu. Smatram da nitko nema veće pravo ispred tih ljudi,  ispred naših branitelja dobivati počasti od Općine Tomislavgrad i tu mora završiti svaka priča.
Treća stvar koju želim istaknuti – zar vi zaista mislite da ćemo mi u ovom našem mandatu dočekati novu ulicu u Tomislavgradu? Ja mislim da je to iluzorno očekivati, ne samo ovo vijeće nego i ono buduće poslije nas, iz  jednostavnog razloga što nas je sve manje i manje u ovom gradu i što se nastavlja trend  iseljavanja. Zato jednostavno pitam: Tko nam daje pravo da mi nekim našim budućim kolegama ili bolje rečeno generacijama  ostavljamo u nasljeđu nešto što neće moći izvršiti, nešto što će im biti na teret i što naposljetku neće željeti.
I ona ključna stvar koju želim spomenuti, a nije napisana  u dopisu, ove rekao bih, lijevo liberalne udruge Hrvatska zvona, i koju nije u uvodu rekao gospodin Tadić je to da je Jozo Leotar bio pripadnik Jugoslavenskog komunističkog totalitarnog režima i zato Jozo Leutar ne može imati ulici u Tomislavgradu.
To su činjenica poštovane kolegice i kolege i mi ne smijemo zatvoriti oči ili okrenuti glavu pa se praviti da ne vidimo ili ne znamo, nego se moramo ponašati kao odgovorni ljudi,  kao odgovorni općinski vijećnici i sukladno “Rezoluciji Vijeća Europe” odbaciti ovu inicijativu kao neprimjerenu, neprihvatljivu i nelegitimnu.
Podsjećam kako je Parlamentarna skupština Vijeća Europe 1996. godine izglasala Rezoluciju o osudi totalitarnih sustava, koja izrekom  navodi  kako je KOMUNIZAM JEDNAKO I VELIKO  ZLO KAO I  FAŠIZAM. Rezolucijom se  traži od nas da potpuno raskrstimo sa totalitarnim  komunističkim  nasljeđem i da osudimo sve ZLOČINE  I ZLODJELA koja su se dogodila pod okriljem tih  komunističkih totalitarnih režima.
I napomenut ću da je Bosna i Hercegovina potpisnica navedene Rezolucije i članica Vijeća Evrope.
Zaista nisam imao namjeru da obezvrijedim, da omalovažim ili umanjim nečije životno djelo,  ničiji rad, isto tako nije mi bila namjera da revidiram ničiji životopis ili ga mjenjam, ali ovo su činjenice i mi trebamo odbaciti ovaj zaključak, ovu inicijativu jednom riječi kao neosnovanu.”
Općinski vijećnik Jerko Mioč Medan