Da bismo izbjegli nakupljanje bakterija od ostataka hrane mikrovalne pećnice treba redovito čistiti. Prema nekim zaljubljenicima u čišćenje jedan će prirodni sastojak u tomu h brzo i učinkovito skinuti sve mrlje nastale od hrane i masnoće.

Trebate samo malo vruće vode i octa, prenosi Express.

Najlakši način da očistite mikrovalnu pećnicu je da u zdjelu ulijete dvije šalice vruće vode i dodate dvije žlice octa, stavite zdjelu u mikrovalnu i uključite je na otprilike pet minuta dok tekućina ne uzavrije. Idućih nekoliko minuta nemojte otvarati pećnicu već pustite da u njoj cirkulira para, kako bi mrlje omekšale, nakon čega bi skoreni komadići hrane trebali samo ‘skliznuti’ kad ih prebrišete vlažnom krpom – napisao je korisnik u svojoj objavi.

Zatim, dodaje, pažljivo izvadite iz mikrovalne zdjelu i tanjur pećnice pa sa spužvom od vrha prema dnu obrišite njenu unutrašnjost. Također, ne zaboravite očistiti vrata mikrovalne pećnice, a na kraju još sa suhim ručnikom obrišite unutrašnjost kako bi se skroz osušila. Ova metoda čišćenja, kaže, funkcionira zahvaljujući visokoj kiselosti octa; naime vrste koje se koriste u kućanstvu obično sadrže od četiri do šest posto octene kiseline što ga čini sjajnim za čišćenje. U kombinaciji s parom, ocat tako pomaže i omekšati skorene nakupine masnoće.