Općinsko vijeće Tomislavgrad na današnjoj sjednici donijelo je odluku o dodjeli ovogodišnjih javnih priznanja Općine Tomislavgrad.

Prema usvojenim odlukama općinski „medaljon“ dodijelit će se karmelićaninu o. Zvonku Martiću za iznimna postignuća u proteklome razdoblju na području kulture i umjetnosti kao i drugih područja društvenoga života općine Tomislavgrad.

Javno priznanje „počasni građanin“ općine Tomislavgrad ove godine ide u ruke Karlovačninu Damiru Basari, instruktoru speleologije i planinarskome vodiču, koji već godinama sudjeluje u speleološkim istraživanjima općine Tomislavgrad a svojim djelovanjem i postupcima znatno je pridonio promicanju značaju i ugledu Tomislavgrada, ostvarivanju i razvijanju međusobnih odnosa Tomislavgrada i RH.  Zahvaljujući njegovom prepoznavanju speleologije kao turističkoga potencijala, svake godine sve više posjetitelja posjećuje prirodne ljepote općine Tomislavgrad.

Spomenuta priznanja dobitnicima će biti uručena osobno tijekom svečane sjednice Općinskoga vijeća Tomislavgrad, a koja će se održati povodom Dana općine.

Obrisao sam suze i brižno u staklenku spremio svaku grudicu te divne, duvanjske zemlje. A onda sam shvatio. Ne samo da je štujem i volim svim srcem, ne samo da ću joj se uvijek vraćati, shvatio sam da joj i pripadam. Zauvijek. (Damir Basara)

Tomislavcity