U organizaciji Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu suradnju (MASHAV) i u suradnji s Ministarstvom za vanjske i europske poslove Republike Hrvatske, u Izaelu se od 6. do 15. studenoga održava studijska posjeta na temu: Razvoj poljoprivrednog sektora: Izraelski model. U njoj sudjeluju predstavnici triju županija iz F BiH: Hercegbosanske (predsjednik Vlade Ivan Vukadin i ministar poljoprivrede, vodoprivrede Božo Perić), Posavske (ministar poljoprivrede Mato Brkić), Zapadnohercegovačke (ministar gospodarstva Dario Sesar i ravnatelj Ureda Vlade Županije ZHŽ za europske integracije Ivan Jurilj) te načelnici općina Domaljevac-Šamac (Stjepan Piljić), Tomislavgrad (Ivan Buntić), Kupres (Zdravko Mioč), Ljubuški (Vedran Markotić), Posušje (Ante Begić) i gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

Današnjim danom, dolaskom u Centar za poljoprivrednu obuku MASHAV-a službeno je označen početak programa koji će sudionike upoznati sa stanjem u poljoprivredi i vodama Države Izrael.

Regionalni razvoj, upravljanje vodama i intenzivna poljoprivreda u Sharon regiji, posjeta regionalnom pročistaču otpadnih voda – Kolchei Hasharon, intezivna poljoprivreda i poduzetništvo, agroturizam – poticanje poduzetništva u ruralnim područjima te marketing proizvodnje svježeg povrća, primijenjeno istraživanje i tehnologije, poljoprivredno poduzetništvo u Kibbutz Ramat Rachel – projekt hidroponske proizvodnje zelene salate su samo neke od teme predviđenih programom posjeta.

Okruglim stolom na temu Razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini – Ideje, prijedlozi i suradnja za budućnost studijska posjeta završava 15. studenoga.