U tomislavgradskom Domu zdravlja jutros je započelo cijepljenje protiv COVID-a 19, bez prethodnoga prijavljivanja. Kako je za Radio Tomislavgrad potvrdila ravnateljica Doma zdravlja dr. Ivanka Živković, odziv je iznimno dobar, o čemu govori i podatak da je do 13 sati cjepivo primilo 170 naših sugrađana. Tako smo s današnjim danom dostigli  brojku od 1096 cijepljenih protiv COVID-a 19 u našoj općini.

Kako navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi  onima koji se žele cijepiti trenutno su na raspolaganju Pfizer, Sinopharm i Sinovac cjepiva.

A u HBŽ, zaključno s jučerašnjim danom, imamo 56 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga u Livnu 41, Tomislavgradu 5, Drvaru 6 i Glamoču 4, potvrdila je za Radio Tomislavgrad ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, dr. Diana Mamić.

Zbog komplikacija uzrokovanih zarazom u livanjskoj je bolnici trenutno na liječenju 10 pacijenata, dok su dvije osobe s područja HBŽ-a hospitalizirane u mostarskoj COVID bolnici. Dan radije, zbog sumnje na zarazu koronavirusom, u županijskim zdravstvenim ustanovama testirane su 43 osobe, od kojih je 7 dobilo pozitivan nalaz.

Radio Tomislavgrad/Tomislavcity