Petu godinu zaredom Udruga tenkisti HVO-a Hercegbosanske županije organizira memorijalni turnir „Dva Dragana“ kojim se čuva uspomena i sjećanje na hrvatske vitezove Dragana Perića i Dragana Šumanovića, stradale u posljednjoj vojnoj operaciji Hrvatskih snaga (HV i HVO) Južni potez, 10. listopada 1995. godine, u Sitnicama na području općine Mrkonjić Grad. Uz ove hrvatske vitezove suborci se sjećaju i svih ostalih poginulih i umrlih tenkista Brigade kralja Tomislava i 1. Gardijske brigade Ante Bruno Bušić.

Vrijedna braniteljska udruga ove godine je načinila korak više i uz turnir organizirala i izložbu ratnih fotografija oklopnih bojni ovih dviju proslavljenih brigada HVO-a, koja je u Gradskoj galeriji KIC-a u Tomislavgradu službeno otvorena protekle nedjelje (6. listopada).

Kaže se kako onaj tko zaboravlja povijest nema budućnost, a pošto budućnost leži na mladima, u suradnji s ravnateljima svih osnovnih i srednjih škola s područja općine Tomislavgrad dogovoren je posjet i razgledanje ove izložbe učenika starijih generacija.

Izložbu u KIC-u danas su osjetili profesori povijesti i učenici Srednje strukovne škole.

Izložba je otvorena do subote i stoga ostaje pozvati sve vas koji ste u prilici da dođete do KIC-a i pogledate ovu zanimljivu u vrijednu izložbu. Neka vam ne bude teško, jer i na ovaj način odajete poštovanje svim hrabrim hrvatskim braniteljima, poginulima ali i živima, zbog kojih smo i ostali na svojoj rodnoj grudi, prenosi mandino-selo.com.