Nakon sastanka s predstavnicima općinske vlasti u Tomislavgradu, hrvatski predsjednik Zoran Milanović obišao je duvanjsku spomen baziliku, Franjevačku knjižnicu te vrijednu paleontološku zbirku duvanjskoga praslona koja se nalazi u sastavu Franjevačkog muzeja „Fra Jozo Križić“. O izgradnji naše bazilike, vrijednoj knjižnici i Muzeju predsjednika Milanovića i njegovo izaslanstvo upoznao je gvardijan franjevačkoga samostana u Tomislavradu, fra Sretan Ćurčić.

Potom su ispred bazilike izjave za medije dali predsjednik Milanović i načelnik Općine Tomislavgrada Ivan Buntić koji je predsjednika Milanoviću zamolio za pokroviteljstvo nad obilježavanjem 1100. obljetnice krunidbe kralja Tomislava.

 

– Zadovoljan sam ovim posjetom na kojem smo tijekom sastanak razmijenili probleme koje nas muče. U ime svih stanovnika naše općine zahvalio sam predsjedniku Milanoviću što je već u nekoliko navrata spomenuo naše branitelje, odnosno pripadnike Bojne “Zrinski” koji su dali svoj život u borbi i što se jasno i precizno zalaže za prava Hrvata BiH, kazao je za Tomislavcity nakon sastanka načelnik Buntić.

Također, dodao je da je predsjednik Milanović iznenađen izgledom ne toliko samoga Tomislavgrada koliko njegovom okolicom, uređenim naseljima i okućnicama, a što je dijelom i utjecaj zapada i povezanosti naših ljudi koji rade u tuđini i održavaju čvrste veze s Tomislavgradom i svojim korijenima.

Z.S./Tomislavcity