Hrvatska slavi prvo olimpijsko zlato! Podsjećamo, pobjedom nad britanskom predstavnicom Lauren Williams, hrvatska taekwondoašica Matea Jelić osvojila je najsjajnije odličje na OI u Tokiju. Kategorija do 67 kilograma ovjenčana je hrvatskim bojama.

Nakon velike drame u kojoj se preokret dogodio u posljednjim sekundama, Jelić je slavila rezultatom 25:22. Britanka je petnaestak sekundi prije kraja imala prednost od 21:17.

Iza Jelićeve je teška životna priča, ali i velika pomoć Janice Kostelić. Ponajbolja hrvatska sportašica bila je uz Mateu kad joj je bilo najteže, kad je bila teško ozlijeđena 2013. godine, a razmišljala je i o kraju karijere, javlja Jutarnji.hr.

– Bilo je teško mojim roditeljima, nisam imala krvi u sebi. Vidjela sam tada prvi put mog oca kako plače. Moja tata je bio ratu, danas je pirotehničar, on ne plače. On je najčvršći čovjek na svijetu, a tada je plakao, kad mi je bilo jako teško. Janica je pomogla, to me diglo iz kreveta, a sljedeće godine sam odmah osvojila svjetsko juniorsko zlato. I sada sam znala da ću osvojiti europsko i olimpijsko! Jest, protivnice su savršene, ali i ja sam bila vrlo dobra, a ova kategorija je jaka… – kaže Jelić.

– Nisam sama prošla kroz sve ovo. Puno je ljudi bilo u svemu ovome, jedva čekam vidjeti obitelj, sestru, brata i roditelje. Iz malog sam grada, osjećam se povezano sa svima. Ako ja ovo mogu, onda mogu svi – dodala je skromna Matea.