Ivana Krajina, nekadašnja košarkašica ŽKK Tomislav koja sada nastupa za riječki FSV, proglašena je najboljom asistenticom na završnom turniru juniorskog prvenstva Hrvatske u košarci!

Košarkašice Trešnjevke 2009 pobjednice su PH za juniorke. U finalu odigranom u dvorani Mladost na Trsatu svladale su igračice KAŽL-a 72:63.

Najbolje kod pobjednica bile su: Helena Galunić (25 koševa, 9 skokova, 3 asistencije), Hana Muhl (15 koševa, 8 skokova, 3 asistencije) i Tihana Pavičić (12 koševa, 6 skokova).

Kod poraženih istakle su se Nika Lokica (25 koševa, 7 skokova, 5 asistencija) te Vivien Nejašmić (7 koševa, 11 skokova).

Utakmica za treće mjesto i brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske za juniorke donijela je riječkom FSV-u prvu medalju državne razine. Povijesnu pobjedu za broncu sa zlatnim sjajem FSV je izborio protiv zagrebačke Orke. Izvrsnu utakmicu na strani FSV-a odigrala je Ivana Krajina sa double-double učinkom (19 poena i 10 skokova), a u dresu Orke bila je najbolja igračica utakmice Iva Pavić također sa double-double učinkom – čak 32 poena i 11 skokova.

 

Doista se imalo što vidjeti na završnom turniru Prvenstva Hrvatske za juniorke. Ponajprije kažimo da je riječki FSV vrhunski organizirao turnir u svakom smislu, podigao visoko ljestvicu budućim organizatorima što je dobro za hrvatsku žensku košarku. U odličnim uvjetima prelijepe Dvorane mladosti na Trsatu neke nove klinke svrnule su pozornost na sebe i svoje košarkaško znanje i pokazale kako Hrvatska ipak ima svoju mladost koja će uz rad i treniranje dosegnuti i lijepe seniorske trenutke. A evo koje su bile najbolje:

  • MVP turnira: Helena Galunić (Trešnjevka 2009)
  • Petorka turnira: Helena Galunić (Trešnjevka 2009), Hana Mühl (Trešnjevka 2009), Nika Lokica (KAŽL), Elena Peričić (FSV) i Iva Pavić (Orka).
  • Najbolji strijelac: Iva Pavić (Orka)
  • Najbolji skakač: Dorja Iva Žaja (Trešnjevka 2009)
  • Najbolji asistent: Ivana Krajina (FSV)

Čestitke svima a Ivani posebne želje za još puno sportskih uspjeha i nagrada!

Ženska košarka/Tomislavcity