U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru danas je održana godišnja skupština Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne tijekom koje su u ovo Društvo primljena i ujedno predstavljena tri nova člana: Lidija Pavlović Grgić, Dušan Musa i Ivana Ćurić. Spomenuti su se ovom prigodom predstavili svojim pjesmama i pričama, a naša Ivana ponovno je izmamila osmijehe s kratkim pričama o zgodama i nezgodama svoje Mlade.

Ponosni smo što je danas u Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne uz Duvnjake: Miju Tokića, Marka Tokića, Ivana Bakovića, Andriju Vučemila, Stjepana Čuića, don Iliju Drmića, Antu Matića i Marka Matića primljena i druga Duvanjka, autorica dviju zbirki šaljivih priča Ivana Ćurić. To je ne samo čast već i potvrda vrijednosti njezinoga književnog stvaralaštva. Posjetimo, prva naša članica spomenutoga društva bila je Stanislava Čarapina Ćulanić (r. 1930. na Ćavarovom Stanu).

Nadamo se da će nas Ivana nastaviti uveseljavati i nasmijavati svojim toplim i slikovitim pričama čuvajući i njegujući dragu nam ikavicu i naš zavičajni govor.

Njezine kratke i jezgrovite priče, u isto vrijeme sadržajne i protkane humorom, imaju sve ono što nam nam je silno potrebno u ovome vremenu materijalizma, beznađa, teških i crnih tema, bombastičnih naslova i pesimizma. Imaju upravo toplinu i neposrednost kojom zrači njezina Mlada, a koja u vremenu otuđenosti ostaje kao duboka čeznja čovjeka za čovjekom.

Čestitamo!

Marija Papić/Tomislavcity