Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava na stadionu „Ivan Barun” u Bogdanovcima otvorio je Međunarodni nogometni turnir U-14 16. Memorijal vukovarskih branitelja.

Turnir U-14 igrao se od 27. do 29. travnja  na četiri stadiona, na Gradskom stadionu u Vukovaru, stadionu HNK Mitnica, Igralištu HNK Radnički i stadionu „Ivan Barun” u Bogdanovcima.
Uz domaći HNK Vukovar 1991, NK Hrvatski Dragovoljac, sudjeluje 16 prvoligaških ekipe iz cijele Hrvatske i dijaspore.

Skupina A: Osijek, Inter Zaprešić, Izabrana vrsta Hrvata iz Austrije, Hrvatski dragovoljac
Skupina B: Rijeka, Hajduk, Izabrana vrsta Hrvata iz Švicarske i Švedske, Istra 1961
Skupina C: Dinamo, Lokomotiva, Slaven Belupo, Vukovar 1991
Skupina D: Izabrana vrsta HSK Njemačke, Cibalia, Troglav 1918 Livno, Rudeš

Za NK”OSIJEK” nastupio je naš Ivan Ivić  iz Kongore, koji je fantastično odigrao cijeli turnir. Prvu utakmicu Osijek je pobijedio selekciju Hrvata Austrije rezultatom 2:1,a Ivan je asistirao za oba pogotka, slijedi pobjeda nad Hrvatskim dragovoljcem od 4:0 u kojoj je Ivan dvostruki strijelac te asistent za dva pogotka Osijeka. U trećoj utakmici trener je odmarao važnije igrače ,među kojima i Ivana. Ovu utakmicu je Osijek odigrao 0:0 sa Interom iz Zaprešića.

U polufinalu Osijek je igrao protiv Zagrebačkog Dinama, Ivan ponovno igra odlično te postiže pogodak i asistira u pobjedi od 2:1. U finalnom susretu protiv Rijeke također postiže pogodak, susret završava rezultatom 1:1, boljim izvođenjem jedanaesteraca ekipa Rijeke je osvojila turnir, a najboljim igračem turnira proglašen je naš Ivan Ivić.

Pored Ivana na ovom turniru su nastupili i Ivan Perić i Ivan Sabljo, koji su igrali za ekipu Hrvata iz Švicarske i Švedske pod vodstvom Marka Bagarića porijeklom iz Mesihovine, koji je ispred HNS-a zadužen za praćenje mladih talenata. HNK “TOMISLAV” u suradnji s Markom vodi talentiranu djecu na turnire poput ovoga, te snosi troškove prijevoza i svega onoga što je potrebno da bi talentirani polaznici naše Omladinske škole postigli što bolji uspjeh i bili prepoznati od strane stručnjaka iz “velikih “klubova.

 

HNK Tomislav/Tomislavcity