U “Izbornoj kronici” RTV-a Herceg Bosne danas je gostovao ing.agr./mag.eco Ivan Buntić kandidat za načelnika Općine Tomislavgrad ispred Hrvatskog nacionalnog pomaka i HDZ-a 1990.

Naglasio je da su u središtu njegova programa osobito dvije stvari.

Prva se odnosi na našu mladež, odnosno na mlade obitelji. Rast i razvoj te opstanak svakog društva temelji se na mladim, obrazovanim i poduzetnim ljudima, koji uz potporu sustava te uključenost starijih i iskusnijih, u vidu mentorstva, stvaraju ekonomski stabilnije, politički neovisnije i proaktivnije ljude. Da bi to postigli općina je dužna u okviru svojih nadležnosti i proračunskih mogućnosti na sve načine poticati mlade ljude u njihovom razvoju i angažmanu za zajednicu.

Dakako, u skladu s proračunskim sredstvima, sa svojim ću suradnicima i ljudima od struke tražiti načina kako zadržati one koji nisu napustili našu općinu. Pronaći ćemo sredstva za potporu za novorođenu djecu.

Također ćemo se usredotočiti na poduzetnički inkubator, odnosno na potporu mladim poduzetnicima.

Nećemo zaboraviti i naše starije te ćemo se truditi sadržajno obogatiti usluge korisnika staračkog doma i pokrenuti projekt mobilne kućne pomoći za starije osobe koje žive sami.

Drugo oko čega ću se posebno zalagati jest poljoprivreda. Kako dolazim iz realnog sektora i smatram da je poljoprivreda jedna od glavnih nositelja razvoja naše općine i tako ju treba i tretirati. Stoga ćemo tražiti najbolje načine kako pomoći proizvođačima, kako unaprijediti i osuvremeniti proizvodnju, kako osigurati dodatne obradive površine, kazao je Buntić.

Istaknuo je da je osoba koja je svoje uspjehe postizala isključivo vlastitim radom i sposobnostima te koja u političku arenu ulazi bez ikakva političkog tereta, a ima jedan jedini cilj: učiniti sve što je moguće da naša općina prosperira i ima svjetlu budućnost. Pozvao je birače da 15. studenoga izađu na izbore te daju povjerenje njemu i listi HNP-a za Općinsko vijeće Tomislavgrada.

Cjeloviti govor poslušajte u prilogu.

Za još veći Pomak, Hrvatski nacionalni pomak

Sponzorirani članak