Tamburaški sastav “Dukati”, nedavno je snimio novu pjesmu, našem kraju prikladnog sadržaja; “Božić ide, a ja sam daleko”. Tomislavgradska publika ih je odavno prepoznala te njihove nastupe poprati u velikom broju. Više o “Dukatima I novom hitu pročitajte u nastavku.

Kako je nastala pjesma „Božić ide, a ja sam daleko“? Što je ono što je čini aktualnom i bliskom slušatelju?

– Pjesma je inspirirana događajima koji prate skoro svaku obitelj u Hercegovini. Nastala je iz tužnih trenutaka kad ti netko drag nedostaje, gdje se u vrijeme blagdana to osjeti na potpuno drugoj razini. Slušatelji je smatraju bliskom baš iz toga razloga, poistovjećuju se s pričom i pronalaze se u istoj. Pogotovo kad se pjesma prati spotom, mislim da nitko nije ostao ravnodušan.

Tko je autor teksta? Gdje je sniman spot?

– Autor teksta je naš harmonikaš Robert Drinovac. Moramo reći da smo ponosni na čitav projekt i ekipu koja je radila na realizaciji istog te se zahvaliti Foto Studiju Mix na predivno dočaranoj priči snimanoj na nekoliko lokacija; kod bake Kate, kod našeg Miće u konobi, i naravno u Duvnu na snijegu.

Tko čini bend Dukate? Koliko dugo je bend aktivan?

– U ovom sastavu bend je aktivan 5 godina, iako naša 3 člana već skoro dva desetljeća trpe jedni druge. To bi bili bubnjar Dinko Soldo, basist Mirko Mićo Zovko i kontraš Bože Zovko Bole. Nekoliko godina unazad, da im popravimo prosjek godina, pridružili su im se primaš Martin Spajić, pjevačica Nina Marušić te vec spomenuti harmonikaš i autor pjesme Robert.

Gdje ste sve nastupali i koji nastup bi osobito istaknuli?

– Nastupali smo diljem Europe, da počnemo pričati o tomu mogli bi do jutra. Ali definitivno nastup vrijedan pamćenja bi bio nastup u Lisinskom, prateći naše drage prijatelje i kolege Štefa i Šimu Jovanovca, kao i nastupi na festivalima kad smo predstavljali naše autorske pjesme. Bili smo predgrupa mnogim našim zvijezdama, bili dio Hrvatske noći u Frankfurtu, dočeka Vatrenih u Imotskom.. Da dalje ne nabrajamo, možemo samo reći da smo i više nego ponosni na to što smo prošli, a i još više uzbuđeni zbog svega što nas čeka.

Koju glazbu preferirate?

– Naš ukus za glazbu je toliko raznovrstan da je nemoguće odgovoriti na to pitanje. Naravno, po tomu koje instrumente sviramo, najdraže su nam tambure. Ali tko nas je ikad slušao, može posvjedočiti raznolikosti repertoara koji možemo odsvirati u toku jedne večeri, što je super stvar jer se uvijek može naći po nešto za svakoga.

Dukatima“ želimo puno uspjeha u daljnjem radu i nastupima.

Tomislavcity