Suosnivači društvene mreže Instagram Kevin Systrom i Mike Krieger najavili su odlazak iz tvrtke koji se vremenski poklopio s velikom krizom u vlasniku Facebooku.

Naveli su kako napuštaju tvrtku kako bi ”ponovno istražili našu znatiželju i kreativnost”, prenosi Hina.

”Mi smo sada spremni za naše novo poglavlje”, rekao je Systrom u izjavi u ponedjeljak kasno navečer. Taj je dvojac osnovao ovu popularnu aplikaciju za dijeljenje fotografija 2010. Otad je otvoreno tisuću ureda u cijelom svijetu i privukli su više od milijardu korisnika.

Facebook je kupio Instagram 2012. za milijardu dolara. ”Izgradnja novih stvari zahtijeva da se vratimo unatrag, shvatimo što nas inspirira i uskladimo to s onim što je potrebno svijetu; to je ono što planiramo učiniti”, rekao je Systrom.

Suosnivači Instagrama navodno su odlučili podnijeti ostavku zbog sukoba s vodstvom Facebooka oko autonomije Instagrama unutar tvrtke, objavio je The Wall Street Journal pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom.

Njihov odlazak dolazi u vrijeme dok se Facebook bori s najgorom krizom u svojoj povijesti. Društvena mreža radi i dalje na povratku povjerenja korisnika nakon skandala prodaje podataka tvrtki Cambridge Analytica pomoću kojih se utjecalo na izborne procese diljem svijeta.

Hina/Bljesak.info