Poduzetnik Ajdin Karabeg, s adresom stanovanja u Austriji odlučio je još 2011. godine osnovati tvrtku Sika limarstvo d.o.o. u Sanskom Mostu, sa tada samo dva zaposlenika. Tvrtka trenutno zapošljava 32 radnika, a nedavno je izgradila i novi objekt.

Ove godine, zbog proširenja posla, imaju potrebu za još 20 radnika (zavarivača, bravara, CNC operatera kao i pomoćnih radnika) što je sigurno dobra vijest za sve one koji traže posao u tom kraju, piše Krajina.ba.

“Poslujemo u dva poslovna objekta, novoizgrađeni poslovni objekt je za tvrtku Sika limarstvo doo bila velika investicija, ali ujedno i veliko rješenje proizvodnog prostora za budućnost tvrtke”, kazao je Karabeg.

Cjelokupna proizvodnja namijenjena je izvozu u Austriju i Njemačku. Karabeg kaže kako se, vremenom, izgradnja ovakvog proizvodnog pogona pokazala kao potreba, a želja mu je bila da to bude baš u njegovom rodnom mjestu.

U protekloj godini tvrtka Sika limarstvo d.o.o je uspješno završila projekt certifikacije, čime posjeduje tri certifikata koji su bili neophodni za proširenje poslovne suradnje. D

odaje kako su njegova iskustva, kada je riječ o ulaganjima u BiH, pozitivna i da je naišao na dobar prijem kod javnosti i lokalnih vlasti.

Uz to, Karabeg je 2018. osnovao drugu tvrtku koja se bavi laserskim rezanjem. Novoosnovana tvrtka “Ferroplast Pro d.o.o.” također se nalazi u Sanskom Mostu.

“Ferroplast Pro d.o.o.”, nije isključivo izvozno orijentirana tvrtka, vrši usluge rezanja pretežito domaćim tvrtkama i stanovništvu.

vecernji.ba