U subotu 16. studenoga s početkom u 19 sati, u župnoj dvorani Hrvatske katoličke župe Blaženog Alojzija Stepinca u Salzburgu biti će predstavljena knjiga Ivane Ćurić   „Iz dnevnika jedne mlade 2“ podnaslova “Srića je u malim stvarima”. Organizatori promocije su nastavnici Hrvatske dopunske škole iz Salzburga: Kata Jelušić, Ivica Vincetić i Mirjana Kukavica, a knjigu će predstaviti autorica.

Ivana Ćuric je mlada književnica i profesorica razredne nastave iz Tomislavgrada, kojoj je ovo druga knjiga istoimenoga naslova. Riječ je o još jednoj Ivaninoj zbirci kratkih duhovitih priča s temama iz svakodnevnoga života  duvanjskog kraja. Ali u tim pričama se lako prepoznaje i način života i razmišljanje ljudi iz drugih krajeva te je ona prihvatljiva za sve i svi ju rado čitaju.

U veljači prošle godine Ivana je u Salzburgu održala promociju svoje prve knjige „Iz dnevnika jedne mlade“i publika ju je jako dobro prihvatila, a mnogi su je, kažu, pročitali i nekoliko puta.

Druga knjiga je već predstavljena u Tomislavgradu, Mostaru i Đakovu. Ivana ističe kako joj je prošlogodišnji boravak u Salzburgu ostao u lijepom sjećanju te kako se raduje ponovnome susretu s Hrvatima Salzburga.

Organizatori ovog događaja pripremaju i glazbeni dio u kojem će tijekom promocije nastupiti mlada glazbenica iz Salzburga Tamara Rajić. Oni stoga obećavaju ugodnu večer i pozivaju sve koji su u Salzburgu i okolici da dođu i provedu vrijeme uz duhovite priče koje će ih nasmijati što u ovom vremenu brzog življenja mnogo znači. Nakon promocije bit će upriličena zakuska uz mogućnost razgovora s autoricom ove zanimljive knjige.

Ulaz je slobodan, a sve informacije možete dobiti na broj telefona 0664 135 0804 (Mirjana Kukavica).

Mirjana Kukavica/Tomislavcity